Fill in gaps?

Post general support questions here that do not specifically fall into the Linux or Windows categories.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
dfp
Posts: 10
Joined: Mon Apr 24, 2006 7:39 am

Fill in gaps?

#1 Post by dfp » Mon Jan 07, 2019 10:55 pm

Is it possible to tell cacti to read last value if a 0 value is returned.

Usage graph from an ISP reads off a perl script but is unreliable site so always looks like this

Image

netniV
Cacti Guru User
Posts: 2973
Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am

Re: Fill in gaps?

#2 Post by netniV » Wed Jan 09, 2019 12:48 am

You would need to use a script to do that because the default SNMP options assume that 0 is valid. I don't thin there's an option to override that (could be a future enhancement request if opened on GitHub). Your script would basically see the 0 and return a U instead.

User avatar
Osiris
Cacti Pro User
Posts: 863
Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am

Re: Fill in gaps?

#3 Post by Osiris » Thu Jan 10, 2019 6:06 pm

SpikeKill has a gap filling feature. I would recommend you increase the heartbeat on your template and your RRDfiles to something larger. That way the LAST good item will stay good for longer. If you wanted the graph to not gap for say like a day without getting data, set the heartbeat to 86400.
Before history, there was a paradise, now dust.

Post Reply