Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sun May 26, 2019 4:42 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Upgrade to 1.2.2 Cacti & Spine (Poller problems)
PostPosted: Wed Feb 27, 2019 2:04 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Mon Mar 03, 2008 2:07 pm
Posts: 89
I have upgraded both my cacti & spine from 0.8.8b to 1.2.2. When I run the poller I am seeing is alot of messages in the cacti error log that say

MYSQL: Connection Failed: Error:'2003', Message:'Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (4)'


I am able to login to the database fom the server with the following command line examples with no problems:

I don't see how the poller could be throwing those errors if I can connect without an issue

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[[email protected] log]# mysql -u cacti -h 127.0.0.1 -p -P 3306
Enter password:
Welcome to the MariaDB monitor. Commands end with ; or \g.
Your MariaDB connection id is 450
Server version: 5.5.60-MariaDB MariaDB Server

Copyright (c) 2000, 2018, Oracle, MariaDB Corporation Ab and others.

Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the current input statement.

MariaDB [(none)]>

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

[[email protected]]# mysql -u cacti -h localhost -p -P 3306
Enter password:
Welcome to the MariaDB monitor. Commands end with ; or \g.
Your MariaDB connection id is 451
Server version: 5.5.60-MariaDB MariaDB Server

Copyright (c) 2000, 2018, Oracle, MariaDB Corporation Ab and others.

Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the current input statement.

MariaDB [(none)]>


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Upgrade to 1.2.2 Cacti & Spine (Poller problems)
PostPosted: Thu Feb 28, 2019 12:19 pm 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am
Posts: 2474
Check your cacti.conf and your spine.conf (if you are using spine) have the correct settings for the database. Also, if you only experience this from apache, check that allow network connections is on and you have all the required modules.

Additionally, make sure you have the correct path for your spine.conf set.

_________________
Official Cacti Developer

Cacti Resources:
Cacti Website (including releases)
Cacti Issues
Cacti Development Releases
Cacti Development Documentation

My resources:
How to submit Pull Requests
Development Wiki and How To's
Updated NetSNMP Memory template for Cacti 1.x
Cisco SFP template for Cacti 0.8.8


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group