Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Fri Jul 19, 2019 6:47 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
PostPosted: Thu May 16, 2019 1:03 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Fri Feb 10, 2017 2:45 pm
Posts: 266
Location: Long Island, New York, USA
Check for differences between the rrd directories and files. There may be rights issues hidden or masked there.

_________________
See the Cacti 1.x templates I use at: http://www.camerabob.com/cacti

Live: Cacti 1.2.3 @ CentOS 7-6.1810.2.el7 & PHP 5.4.16-46.el7
Flowview @ 2.1
Mactrack @ 4.2
Maint @ 1.2
Monitor @ 2.3.6
Thold @ 1.2.4

Test: Cacti 1.2.4 @ CentOS 7-6.1810.2.el7 & PHP 5.4.16-46.el7
Maint @ 1.2
Monitor @ 2.3.6
Thold @ 1.2.4


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
PostPosted: Thu May 16, 2019 3:24 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Feb 28, 2013 2:57 pm
Posts: 66
camerabob wrote:
Check for differences between the rrd directories and files. There may be rights issues hidden or masked there.



Ok here is the rra directory permissions under /var/www/cacti
Code:
drwxr-xr-x 3 root     root     233472 May 14 10:30 rra


Core switch that only works with CMDPHP
Code:
-rw-r--r-- 1 root root 9006984 May 14 12:29 yellowcore_traffic_in_4088.rrd


Core switch that only graphs with SPINE
Code:
-rw-r--r-- 1 root root 9006984 May 16 16:22 purplecore_traffic_in_2535.rrd


Same permissions. Just one only updates with cmdphp and one only updates with spine. Can't figure this one out.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
PostPosted: Fri May 17, 2019 4:32 pm 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am
Posts: 2600
The likelihood is that you are running the cron as a specific user but have spine with the setuid so it can be root automatically. The rra folder should always be read/write to the website and polling users.

_________________
Official Cacti Developer

Cacti Resources:
Cacti Website (including releases)
Cacti Issues
Cacti Development Releases
Cacti Development Documentation

My resources:
How to submit Pull Requests
Development Wiki and How To's
Updated NetSNMP Memory template for Cacti 1.x
Cisco SFP template for Cacti 0.8.8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
PostPosted: Fri May 17, 2019 5:16 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Feb 28, 2013 2:57 pm
Posts: 66
Yes, cron runs cmdphp as www-data it looks like, not root. I’ll be back in the office Monday to play with permissions some more.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
PostPosted: Mon May 20, 2019 11:55 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Feb 28, 2013 2:57 pm
Posts: 66
I changed /var/www/cacti/rra ownership recursivly to www-data:www-data and also made it wide open 777 permissions.

Still, spine will graph all but our one core switch. cmdphp will graph that one core switch but will not graph a handful of other devices. The RRA's for these different devices have identical permissions:
-rwxrwxrwx 1 www-data www-data

in visudo I added this line to make sure www-data was running the poller. I don't know, maybe this is old advice.
root ALL=(www-data:www-data) /usr/bin/php /var/www/cacti/poller.php


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
PostPosted: Fri Jul 05, 2019 11:35 am 
Offline
Cacti User

Joined: Thu Feb 28, 2013 2:57 pm
Posts: 66
I never could figure this out so I created a new device for this core switch that does not graph with spine.

I used the OSPF Lo0 IP address for it (the core switch has multiple interfaces obviously, at the core). I changed SNMP timeout from the default 500 to 1000. It now is getting data.

On the original device I also tried changing SNMP timeout from 500 to 1000 and that didn't make a difference I'll end up deleting that device since the new one works, it just has -OSPF at the end of the device name since I'm using that alternate IP interface.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 1.0.1 to 1.2.3 - good except for a few graphs wont draw
PostPosted: Sat Jul 13, 2019 6:08 pm 
Offline
Cacti Pro User
User avatar

Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am
Posts: 794
There are some additional fixes to the indexing functions in 1.2.5. Should make things a bit more stable I think.

_________________
Before history, there was a paradise, now dust.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group