Spine Poller identical value on different graph / oid

Post general support questions here that do not specifically fall into the Linux or Windows categories.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
bongs
Posts: 3
Joined: Tue Nov 06, 2018 6:53 am

Spine Poller identical value on different graph / oid

#1 Post by bongs » Mon Oct 07, 2019 5:00 am

Hi,

I have a problem with the spine poller that gets the value from the interface that does not match the realtime graph.

The values given from the spine poller displayed in the graph are the same for all subinterfaces on the same device.

whereas in realtime graph shows the correct value.

but when try to switch poller type from spine to cmd.php.. the graph plotted correct value.
Graph_values.png
Graph_values.png (70.36 KiB) Viewed 360 times

bongs
Posts: 3
Joined: Tue Nov 06, 2018 6:53 am

Re: Spine Poller identical value on different graph / oid

#2 Post by bongs » Mon Oct 14, 2019 1:35 am

hi,

have anybody can help to identify why spine poller got same value for different index in the other cmd.php graph the correct value (counter).
i been trying to search information online but not found any solution.



spine poller version 1.1.38, cacti version 1.1.38.

Interval 300
Type SPINE 1.1.38 Copyright 2004-2017 by The Cacti Group
Items Action[0]: 98,313
Action[1]: 13
Total: 98,326
Concurrent Processes 8
Max Threads 50
PHP Servers 1
Script Timeout 25
Max OID 50
Last Run Statistics Time:9.2969 Method:spine Processes:8 Threads:50 Hosts:618 HostsPerProcess:78 DataSources:98326 RRDsProcessed:0

User avatar
Osiris
Cacti Pro User
Posts: 863
Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am

Re: Spine Poller identical value on different graph / oid

#3 Post by Osiris » Mon Oct 14, 2019 4:36 am

Setting Max oid to 59 can be dangerous. You will have to set the log level to medium and diagnose the output.
Before history, there was a paradise, now dust.

Post Reply