Cacti not showing any data

Post general support questions here that do not specifically fall into the Linux or Windows categories.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
AhmadBan
Posts: 2
Joined: Tue Nov 12, 2019 5:07 am

Cacti not showing any data

#1 Post by AhmadBan » Tue Nov 12, 2019 6:22 am

Hello,

I am facing problem were cacti stopped showing any data after I run "php rebuild_poller_cache.php" after some debugging I saw that the poller is timing out I got below:

"2019/11/12 13:00:00 - SYSTEM DSSTATS STATS: Type:HOURLY, Time:0.0041 RRDUser:0.0000 RRDSystem:0.0000 RRDReal:0.0000
2019/11/12 13:00:00 - SYSTEM STATS: Time:298.3400 Method:spine Processes:2 Threads:1 Hosts:14 HostsPerProcess:7 DataSources:98 RRDsProcessed:0
2019/11/12 13:00:00 - SYSTEM WARNING: Primary Admin account notifications disabled! Unable to send administrative Email.
2019/11/12 13:00:00 - POLLER: Poller[Main Poller] Maximum runtime of 298 seconds exceeded. Exiting."

I also troubleshooted the datasource and got as shown Image. also attached.

also in raw number in datasource has decreased from 51240 to 600 as shown Image.also attached.

Thanks in advance.
Attachments
cacti_2.PNG
cacti_2.PNG (52.37 KiB) Viewed 232 times
cacti.PNG
cacti.PNG (26.2 KiB) Viewed 232 times

netniV
Cacti Guru User
Posts: 3056
Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am

Re: Cacti not showing any data

#2 Post by netniV » Mon Nov 18, 2019 7:23 am

It sounds almost like your RRD's are hosed for some reason. Are you sure you have the correct access permissions on the files/folders? They should be writable by both the website user and polling user (if different).

netniV
Cacti Guru User
Posts: 3056
Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am

Re: Cacti not showing any data

#3 Post by netniV » Mon Nov 18, 2019 7:24 am

Since you have no data, you may want to just remove the RRD file and let Cacti recreate it.

AhmadBan
Posts: 2
Joined: Tue Nov 12, 2019 5:07 am

Re: Cacti not showing any data

#4 Post by AhmadBan » Mon Nov 18, 2019 9:13 am

Thanks netniV,

If I removed the RRD file I would lose all data right?
I already tried to remove some corrupted RRD files but also didn't worked.
Also one more thing when I disable/enable the device the status become (unkown) as shown.
Attachments
cacti_3.PNG
cacti_3.PNG (36.22 KiB) Viewed 184 times

netniV
Cacti Guru User
Posts: 3056
Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am

Re: Cacti not showing any data

#5 Post by netniV » Mon Nov 18, 2019 6:11 pm

That usually means it hasn't been polled yet. Check that your poller has been running.

Post Reply