Windows Installer [Cacti 1.2.8] [Updated 2019-1-10]

Post support questions that relate to the Windows 2003/2000/XP operating systems.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#736 Post by BSOD2600 » Fri Sep 14, 2012 12:58 pm

Installer updated with latest core components. Also the MySQL strictmode issue should be fixed (compensation for the MySQL Server Instance Configuration Wizard not behaving correctly).

tbilan
Posts: 15
Joined: Fri Sep 14, 2012 6:57 pm

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#737 Post by tbilan » Fri Sep 14, 2012 7:14 pm

Nice install. I too banged my head getting the graphs to work until I found that I needed to change the timezone in the c:\php\php.ini. Here is a list of the timezones: http://www.php.net/manual/en/timezones.america.php

Hope that helps others.

Putting this info int he post-install would be nice :)

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#738 Post by BSOD2600 » Sat Sep 15, 2012 1:34 pm

tbilan wrote:Putting this info int he post-install would be nice :)
It was added for this release.

pella40oz
Posts: 2
Joined: Wed Sep 26, 2012 6:53 am

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#739 Post by pella40oz » Wed Sep 26, 2012 7:04 am

I have installed the exe you provided. Everything installed fine all the services look to be running. However, when I go to “localhost\cacti” it get an error screen telling basically that the wrong data base is running and gives a command to change the data base in mysql. I ran the command and it confirms that the database has been updated but I still get the same error. I also round an index file but when I load it tells me that Catcti is running and gives me 3 thinks to set things up, however they bring me to blank pages. I did also find a place to test apache which I run, I can’t remember the exact message but it is saying something about the domain name not resolving to an IP address and the IP address is the local IP of my computer. Any thoughts?

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#740 Post by BSOD2600 » Wed Sep 26, 2012 12:02 pm

Screenshots and/or exact message you got would be really helpful.

Per the post-installation guide troubleshooting section, have you reviewed the various logs for pointers on what's going on?

pella40oz
Posts: 2
Joined: Wed Sep 26, 2012 6:53 am

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#741 Post by pella40oz » Wed Sep 26, 2012 5:31 pm

This is the error i am getting:
-----------------------------------
Error

You have created a new database, but have not yet imported the 'cacti.sql' file. At the command line, execute the following to continue:

mysql -u cactiuser -p cacti < cacti.sql

This error may also be generated if the cacti database user does not have correct permissions on the cacti database. Please ensure that the cacti database user has the ability to SELECT, INSERT, DELETE, UPDATE, CREATE, ALTER, DROP, INDEX on the cacti database.
-----------------------------------

I did read the post installation Instructions and set up the correct time as instructed but as far as the trouble shooting portion i couldn't find anything related. i did find this in the logs that it could not find this file "C:/Apache2/htdocs/favicon.ico", and i did verify that it didn't exist when i went int htdocs, but I'm not sure where i could find a copy of this file so that i could place it here.

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#742 Post by BSOD2600 » Thu Sep 27, 2012 12:33 pm

Please attach your cacti-install.log for review. Sounding like the database wasn't imported. Did you previously have mysql, php, or apache installed on this server?

jameel
Posts: 1
Joined: Fri Oct 19, 2012 2:25 am

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#743 Post by jameel » Fri Oct 19, 2012 2:35 am

i have installed Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13],

every thing done fine. no error were generated.

but when i open http://localhost/cacti, blank page comes up.

same with address 127.0.0.1, ipv4 address etc.

what is the problem?

lenzd1
Posts: 8
Joined: Tue Jan 03, 2012 11:45 am

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#744 Post by lenzd1 » Fri Oct 19, 2012 11:27 am

Can this install be configured with apache ssl?

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#745 Post by BSOD2600 » Fri Oct 19, 2012 11:46 am

jameel:
Same questions apply to you, which I've asked the other posters for troubleshooting.

lenzd1:
The SSL version of apache is installed (i.e. httpd-2.2.22-win32-x86-openssl-0.9.8t.msi). it's up to you to get it properly configured.

lenzd1
Posts: 8
Joined: Tue Jan 03, 2012 11:45 am

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#746 Post by lenzd1 » Fri Oct 19, 2012 12:15 pm

Ok great. Thanks!
BSOD2600 wrote:jameel:
Same questions apply to you, which I've asked the other posters for troubleshooting.

lenzd1:
The SSL version of apache is installed (i.e. httpd-2.2.22-win32-x86-openssl-0.9.8t.msi). it's up to you to get it properly configured.

thfoula
Posts: 1
Joined: Fri Oct 19, 2012 12:50 pm

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#747 Post by thfoula » Fri Oct 19, 2012 12:55 pm

Good day
please somebody assist me to know what is the default user and password for http://servername/cacti, the cacti is installed on windows XP

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#748 Post by BSOD2600 » Mon Oct 22, 2012 12:01 pm

thfoula wrote:Good day
please somebody assist me to know what is the default user and password for http://servername/cacti, the cacti is installed on windows XP
This was displayed on the last screen of the installer (which you obviously did not read) and the post-install instructions (which you didn't follow).

lenzd1
Posts: 8
Joined: Tue Jan 03, 2012 11:45 am

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#749 Post by lenzd1 » Tue Oct 23, 2012 9:01 pm

I used the attached instructions to accomplish this. We used a company issued cert compared to instructions. We also implemented an automatic redirect from http to https.
The redirect instructions can be found here: https://www.sslshopper.com/apache-redir ... https.html
lenzd1 wrote:Ok great. Thanks!
BSOD2600 wrote:jameel:
Same questions apply to you, which I've asked the other posters for troubleshooting.

lenzd1:
The SSL version of apache is installed (i.e. httpd-2.2.22-win32-x86-openssl-0.9.8t.msi). it's up to you to get it properly configured.
Attachments
8637.InstallingApacheonWindows.pdf
(173.36 KiB) Downloaded 303 times

_sjm_
Posts: 5
Joined: Thu Jul 01, 2010 4:54 pm

Re: Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13]

#750 Post by _sjm_ » Thu Nov 01, 2012 12:42 pm

i have installed Windows Installer [Cacti 0.8.8a] [Updated 2012-09-13],

every thing done fine. no error were generated.

but when i open http://localhost/cacti, blank page comes up.

same with address 127.0.0.1, ipv4 address etc.
I get the same symptoms as Jameel. The error logs only showed that the scheduled task failed and I corrected the permissions (added the password of the user) for that task. I have turned off the Windows Firewall and checked the logs, but nothing seems to show anything wrong (Apache looks to be serving the page as there is no 404 or other error message.

This is on WinXP sp3

----------

Edit: a reboot of the box fixed the issue.

Post Reply