[SOLVED] How to change GRAPH TITLE ?

Post support questions that relate to the Windows 2003/2000/XP operating systems.

Moderators: Moderators, Developers

Author
Message
ceds
Posts: 37
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:02 am

[SOLVED] How to change GRAPH TITLE ?

#1 Post by ceds » Thu Mar 29, 2007 6:51 am

Hello, i finally success to make successfully run cacti... :D

Now i want to change graph title, because on my general Switch, there are some ports i graph, but their name is like :

HP4108 GL - Traffic - D14

I want to change HP4108 GL - Traffic - D14 => HP4108 GL - Lotus Notes Server

How can i change the Graph title ??

tnahk you...

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

#2 Post by BSOD2600 » Thu Mar 29, 2007 10:40 am

Looked in Graph management? If the graphs don't have editing available, then go into graph management, and check the box next to graph title. Then you'll be able to edit them.

ceds
Posts: 37
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:02 am

#3 Post by ceds » Fri Mar 30, 2007 1:42 am

i don't find the possibiliyy to chan ge the title of the graph.. no EDIT possibility and if i check the box, in the menu : only Delete, change host, change template, reapply syggested, duplicate... :o

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

#4 Post by BSOD2600 » Fri Mar 30, 2007 11:14 am

Did you edit the graph template yet? You must do that first.

ceds
Posts: 37
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:02 am

#5 Post by ceds » Sat Mar 31, 2007 3:13 am

OK but how exactly can i change this title ?

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

#6 Post by BSOD2600 » Sun Apr 01, 2007 10:45 pm

Once again, you need to enable graph title editing in the graph template first (by checking the box under title). Then all graphs which use that template will let you change the title under graph management.

ceds
Posts: 37
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:02 am

#7 Post by ceds » Tue Apr 03, 2007 12:58 am

sorry but i didn't find the box to check !!!

I entered in Templates => Graph templates , the name is : Interface - Traffic (bits/sec)

It's is not this i want to change but the name of the host which is analysed. Exemple : HP4108GL - Trafic - D14 which is in my case a Netasq Firewall.

Please tell me how exactly i do for this ??

ceds
Posts: 37
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:02 am

#8 Post by ceds » Wed Apr 04, 2007 7:02 am

NO IDEA ?

JJX
Cacti User
Posts: 402
Joined: Thu Oct 06, 2005 5:03 am

#9 Post by JJX » Wed Apr 04, 2007 9:19 am

give us a screenshot
cacti rulez!

ceds
Posts: 37
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:02 am

#10 Post by ceds » Wed Apr 04, 2007 9:42 am

OK, here it is :
Image

JJX
Cacti User
Posts: 402
Joined: Thu Oct 06, 2005 5:03 am

#11 Post by JJX » Wed Apr 04, 2007 10:03 am

not of the graph!
the field (and of the non existing box) you are trying to change :/ :lol: :lol:
cacti rulez!

ceds
Posts: 37
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:02 am

#12 Post by ceds » Thu Apr 05, 2007 6:56 am

but i want to change this title ! what field do you men ??? :o :o

i don't find the field for change this title !!!

JJX
Cacti User
Posts: 402
Joined: Thu Oct 06, 2005 5:03 am

#13 Post by JJX » Thu Apr 05, 2007 3:38 pm

So: Templates --> Graph Templates --> select the graph template you use
(Interface - Traffic (bits/sec) OR Interface - Traffic (bits/sec, Total Bandwidth))
Then:

Graph Template --> Title

Changing this value will affect all graphs using this template
The checkbox should also be checked
cacti rulez!

ceds
Posts: 37
Joined: Wed Mar 28, 2007 3:02 am

#14 Post by ceds » Fri Apr 06, 2007 1:18 am

thanks but you have not understand that i want to do :

Image

Image

Image

So... is it possible ? Because D14 is a swith port that is auto-reconized by Cacti... :-?

User avatar
BSOD2600
Cacti Moderator
Posts: 12160
Joined: Sat May 08, 2004 12:44 pm
Location: USA

#15 Post by BSOD2600 » Fri Apr 06, 2007 2:53 am

So if you go to graph management -> HP4108 GL - Traffic template. You don't see a Graph Field titled Graph Title that you can edit?

Post Reply