Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sun Apr 21, 2019 1:23 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: SNMP error
PostPosted: Thu Nov 22, 2018 11:02 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 22, 2018 10:42 pm
Posts: 4
Hello! Trying to add a device. SNMP error appears. cacti.log is empty. SNMPwalk receives data from the device. What are the causes of the error? Where to see the logs?

Image
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: SNMP error
PostPosted: Fri Nov 23, 2018 1:01 am 
Offline
Developer

Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Posts: 2748
Location: B/CS Texas
Your top screen shot has a different IP than the bottom one....

_________________
Report a bug
Download Releases
1.X Compatible Plugins


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: SNMP error
PostPosted: Sun Nov 25, 2018 9:40 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 22, 2018 10:42 pm
Posts: 4
cigamit wrote:
Your top screen shot has a different IP than the bottom one....


Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: SNMP error
PostPosted: Mon Nov 26, 2018 4:35 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am
Posts: 2391
Is there any device you edit that gives you SNMP information in that top corner?

_________________
Official Cacti Developer

Cacti Resources:
Cacti Website (including releases)
Cacti Issues
Cacti Development Releases
Cacti Development Documentation

My resources:
How to submit Pull Requests
Development Wiki and How To's
Updated NetSNMP Memory template for Cacti 1.x
Cisco SFP template for Cacti 0.8.8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: SNMP error
PostPosted: Mon Nov 26, 2018 9:38 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 22, 2018 10:42 pm
Posts: 4
netniV wrote:
Is there any device you edit that gives you SNMP information in that top corner?


No, I use cacti for the first time.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: SNMP error
PostPosted: Tue Nov 27, 2018 5:54 am 
Offline
Cacti Guru User

Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am
Posts: 2391
Check that you have NET-SNMP or PHP-SNMP installed and properly configured to work with Apache or IIS. At that moment, I don't have a working Cacti on Windows to test with but it's likely that you don't have php-snmp enabled.

_________________
Official Cacti Developer

Cacti Resources:
Cacti Website (including releases)
Cacti Issues
Cacti Development Releases
Cacti Development Documentation

My resources:
How to submit Pull Requests
Development Wiki and How To's
Updated NetSNMP Memory template for Cacti 1.x
Cisco SFP template for Cacti 0.8.8


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: SNMP error
PostPosted: Tue Nov 27, 2018 10:12 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 22, 2018 10:42 pm
Posts: 4
netniV wrote:
Check that you have NET-SNMP or PHP-SNMP installed and properly configured to work with Apache or IIS. At that moment, I don't have a working Cacti on Windows to test with but it's likely that you don't have php-snmp enabled.


Image

how else to check?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group