IronPort C10 Mail & Spam Appliance

Addons for Cacti and discussion about those addons

Moderators: Moderators, Developers

Author
Message
yreddy
Posts: 43
Joined: Fri May 02, 2008 7:33 am
Location: Canada

Re: IronPort C10 Mail & Spam Appliance

#76 Post by yreddy » Sun Dec 01, 2013 4:47 am

Yes I fully understand, it is true I do include generic templates as interface statistics in my host template but I never modify them for the same reason you stated... I did suffer from bad importation in the past!

For the "Min" values it is only because I forgot them.. I will update them next week. For the "Last/Min/Avg/Max" values of the "Active" and "Misses" data templates it is because I didn't find a way to do it properly. If I recall there is no OID for "Active", neither for "Misses".. So what I did, for "Misses" as example, is that I've created an area to represent the "Total" OID and named it "Misses", then I've overlayed another area to represent the "Hits" OID and then added a stack to represent the "Errors" OID. Doing so, only the "Misses" value remained visible of the first area containing the "Total" OID - this technique work for the graph but I couldn't find a way to get the same results for the GPRINTS without getting into complex RRD calculations...

cheers!

--> Edited on 2013-12-16: I've added the "min" GPRINT for the cpu and cache graphs
Last edited by yreddy on Mon Dec 16, 2013 11:18 am, edited 1 time in total.

eschoeller
Cacti User
Posts: 234
Joined: Mon Dec 13, 2004 3:03 pm

Re: IronPort C10 Mail & Spam Appliance

#77 Post by eschoeller » Sun Dec 01, 2013 12:59 pm

Okay, yep I've been stuck there before too. Our security team is interested in implementing this for our WSA devices, so I'll likely be working with the templates sometime this week or next. I bet I can craft up some CDEF magic to get the GPRINT legends working. I'll keep you posted.

artiflo
Cacti User
Posts: 76
Joined: Wed Dec 19, 2007 2:00 pm

Re: IronPort C10 Mail & Spam Appliance

#78 Post by artiflo » Wed Dec 18, 2013 9:25 am

Hello,

EDIT : This issue is only with HTTPS, that work with HTTP ! Thanks for this host template !

I have a Ironport C370, AsyncOS Version: 7.6.3-019, and when I try to use cacti_check_esa.py I have this error :
(user / password work with my navigator)

Code: Select all

[[email protected] admin]# python cacti_check_esa.py -u xxxx -p xxxx XXX.XXX.XXX.XXX
Error: Problem opening url.
Error: Problem opening url.
Traceback (most recent call last):
  File "cacti_check_esa.py", line 56, in <module>
    client = urllib2.urlopen(urls)
  File "/usr/lib64/python2.6/urllib2.py", line 126, in urlopen
    return _opener.open(url, data, timeout)
  File "/usr/lib64/python2.6/urllib2.py", line 397, in open
    response = meth(req, response)
  File "/usr/lib64/python2.6/urllib2.py", line 510, in http_response
    'http', request, response, code, msg, hdrs)
  File "/usr/lib64/python2.6/urllib2.py", line 435, in error
    return self._call_chain(*args)
  File "/usr/lib64/python2.6/urllib2.py", line 369, in _call_chain
    result = func(*args)
  File "/usr/lib64/python2.6/urllib2.py", line 518, in http_error_default
    raise HTTPError(req.get_full_url(), code, msg, hdrs, fp)
HTTPError: HTTP Error 401: Authorization Required

eschoeller
Cacti User
Posts: 234
Joined: Mon Dec 13, 2004 3:03 pm

Re: IronPort C10 Mail & Spam Appliance

#79 Post by eschoeller » Wed Dec 18, 2013 8:23 pm

I'm glad you figured it out. Let us know if you still have problems. I seem to remember having an issue like that in the past.

Post Reply