Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Sun Jul 21, 2019 3:43 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 124 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next
Author Message
 Post subject: zond plug-in v0.34c released
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 9:52 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am
Posts: 216
Hi,

yet another release of ZOND plugin

Those, who are not familliar with this plugin - it looks like the following:
Image

Some example screens:
Image Image
Image

This version also has built-in template engine, which alows you to customize graph appearance:
Image Image

Settings tab:
Image

ZOND plug-in requires java virtual machine (1.5.x or later) to be installed on you computer. It is is available at: http://www.java.com/en/download/index.jsp

Plugin was tested on FreeBSD 7.0 and Debian 4.0r3 machines both running cacti 0.8.7b with PA 2.0 with default set of templates (Local Linux Machine)
as well as frontend was tested on windows vista with MSIE7 and FF3.0

please note - this plugin requires register_argc_argv=on in php.ini
if you are going to monitor graphs containing of more than 10 lines - I recommend increasing "LimitRequestLine" apache's directive to say... "LimitRequestLine 32768"


note to those who runs cacti on linux(debian sarge,fedora core) machines - due to specific snmp daemon configuration you might encounter images similar to 3rd from the top (cpu usage) - gaps filled with zeroes. this is not zond plugin problem but snmpd issue. to fix the problem - disable snmp caching feature (works only from net-snmp 5.4 release):
Code:
#snmpset -v 2c -c readwrite 127.0.0.1 NET-SNMP-AGENT-MIB::nsCacheTimeout.1.3.6.1.2.1.4.34 = 0



don't forget to adjust php.ini session settings, otherwise zond-security might never work (page5 on this topic http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=24934&start=60)

please, ignore old post (lets keep it closed): http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=21950&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=


Attachments:
File comment: ZOND v0.34c zip archive
zond_v034c.zip [438.4 KiB]
Downloaded 847 times
File comment: ZOND v0.34c tar gzip archive.
zond_v034c.tar.gz [417.34 KiB]
Downloaded 841 times
File comment: ZOND v0.34b zip archive
zond_v0.34b.zip [439.21 KiB]
Downloaded 607 times
File comment: ZOND v0.34b tar gzip archive.
zond_v0.34b.tar.gz [418.29 KiB]
Downloaded 992 times

_________________
zond plugin
memorize plugin
transporter plugin


Last edited by johnrembo on Tue Aug 12, 2008 7:53 am, edited 11 times in total.
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 10:19 am 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Feb 16, 2007 11:37 am
Posts: 372
Location: Emeryville, CA
Thanks John!!

Off to try this version.

app


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 10:28 am 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Feb 16, 2007 11:37 am
Posts: 372
Location: Emeryville, CA
John,
I just installed this new plugin, and when i went to look at a ZOND graph, i get the following message in the resulting window:
Code:
Fatal error: Call to undefined function check_ini_vars() in E:\cacti\plugins\zond\zond_init.php on line 38


Any thoughts?

The code at line 37 and 38 is:
Code:
//argv is required by zond plugin
check_ini_vars();


Thanks

app

_________________
Cacti Version - 0.8.7b
Plugin Architecture - 2.2 Beta
Poller Type - CMD.php
Server Info - Linux 2.6.9-78.0.1.ELsmp
Web Server - Apache/2.0.52 (Red Hat)
PHP - 4.3.9
MySQL - 4.1.22
RRDTool - 1.2.23
SNMP - 5.1.2
Plugins
    Global Plugin Settings (settings - v0.5)
    SuperLinks (superlinks - v0.72)
    Host Info (hostinfo - v0.2)
    Report Creator (reports - v0.3)
    Update Checker (update - v0.4)
    Realtime for Cacti (realtime - v0.35)
    Cacti Log View (clog - v1.1)
    RRD File Cleaner (rrdclean - v0.36)
    Network Discovery (discovery - v0.9)
    Uptime (uptime - v0.4)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 2:20 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am
Posts: 216
apperrault wrote:
John,
I just installed this new plugin, and when i went to look at a ZOND graph, i get the following message in the resulting window:
Code:
Fatal error: Call to undefined function check_ini_vars() in E:\cacti\plugins\zond\zond_init.php on line 38


Any thoughts?

The code at line 37 and 38 is:
Code:
//argv is required by zond plugin
check_ini_vars();


Thanks

app


ok, i'll install windows edition of cacti and will try ASAP


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 2:54 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Nov 06, 2007 7:51 am
Posts: 90
Im hava the same problem

Image

cacti 0.8.7a
windows and unix version.

_________________

|Cacti 0.87||PA 1.3||Poller cmd.php||IIS 6.0||PHP Version 5.2.4||MySQL 5.0.27||RRDtool 1.2.15|

|Thold 0.3.8 | |Zond 0.34 |
Complete List of Cacti Scripts and Templates
Currently Known Plugins


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 4:03 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Tue May 22, 2007 7:56 am
Posts: 278
Location: Pensacola, Fl - Padacuh, Ky-Alpena, MI-Gulf Shores,AL
I am having the issue where I click the Zond button and get nothing but a blank zond window.


Attachments:
File comment: my java debug
zond-blank.txt [63.51 KiB]
Downloaded 882 times
File comment: Here is what I get with Zond when I click it.


I did have to set register_argc_argv=on in my php.ini according to netzond.

blaknzond.JPG
blaknzond.JPG [ 22.58 KiB | Viewed 112186 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 19, 2007 5:26 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Tue May 22, 2007 7:56 am
Posts: 278
Location: Pensacola, Fl - Padacuh, Ky-Alpena, MI-Gulf Shores,AL
So I found out that If I use normal in out bytes it works but if I use 95th Percentile it will not work.


Attachments:
File comment: This is the template I have been using. That does not work.
cacti_graph_template_interface_-_traffic_bitssec_95th_percentile.xml [20.25 KiB]
Downloaded 503 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 9:34 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am
Posts: 216
chrisgapske wrote:
So I found out that If I use normal in out bytes it works but if I use 95th Percentile it will not work.


ok, i've found the cause of the problem. It seems that plugin goes mad when the same data appears several times (2 data-sources, 4 plot-types, 2plot-types per data-source). I'm working on this problem, but, it might take a while. I've posted a fresh version which works on windows machines, but problem you've reported isn't yet fixed.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 9:35 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Mon Apr 24, 2006 3:33 am
Posts: 216
slech wrote:
Im hava the same problem

Image

cacti 0.8.7a
windows and unix version.


download lates version - it sould work now.

ps: unix version was also failing? unbelievable... :-?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 9:41 am 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Oct 19, 2007 10:19 am
Posts: 51
chrisgapske wrote:
I am having the issue where I click the Zond button and get nothing but a blank zond window.



I have both problems, when i installed the new release i get the fatal error message and when i tried to install the previous version, i get the white window.

i found in the previous topic that when you enable register_argc_argv in php.ini this is resolved, but this is enabled so i think there might be an other problem

Has anyone got a solution for this problem?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 9:48 am 
Offline
Cacti User

Joined: Fri Oct 19, 2007 10:19 am
Posts: 51
johnrembo wrote:
slech wrote:
Im hava the same problem

Image

cacti 0.8.7a
windows and unix version.


download lates version - it sould work now.

ps: unix version was also failing? unbelievable... :-?



Hi i tried the new version, but because i'm not using 0.8.7 yet i get

Code:
Invalid include/config.php file detected.


i've had this before and i needed to get the previous version of the plugin...


thx,
KyRoo


Top
 Profile  
 
 Post subject: One more note.
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 9:51 am 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Tue May 22, 2007 7:56 am
Posts: 278
Location: Pensacola, Fl - Padacuh, Ky-Alpena, MI-Gulf Shores,AL
This is a great plugin we love this plugin. I will update my graphs to remove the 4 lines from the two data sources. Until you are able to resolve it. It will not look as nice but to get zond working again it would be worth it.

Again great great plugin real impressive.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 11:09 am 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Nov 06, 2007 7:51 am
Posts: 90
Thanks it working now.

How you obtain this graph ?
This is special template ?
ZOND TEMPLATES - not change nothing.

Image

_________________

|Cacti 0.87||PA 1.3||Poller cmd.php||IIS 6.0||PHP Version 5.2.4||MySQL 5.0.27||RRDtool 1.2.15|

|Thold 0.3.8 | |Zond 0.34 |
Complete List of Cacti Scripts and Templates
Currently Known Plugins


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 12:37 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Tue Nov 06, 2007 7:51 am
Posts: 90
It not working with opacity function ?

Image

_________________

|Cacti 0.87||PA 1.3||Poller cmd.php||IIS 6.0||PHP Version 5.2.4||MySQL 5.0.27||RRDtool 1.2.15|

|Thold 0.3.8 | |Zond 0.34 |
Complete List of Cacti Scripts and Templates
Currently Known Plugins


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 20, 2007 3:12 pm 
Offline
Cacti User
User avatar

Joined: Tue May 22, 2007 7:56 am
Posts: 278
Location: Pensacola, Fl - Padacuh, Ky-Alpena, MI-Gulf Shores,AL
John already talked about this.

It is not the opacity it is the datasource it showing up two times as area and as a line.

If you remove the line in your data the graph should work.




slech wrote:
It not working with opacity function ?

Image





Please read

[Posted: Thu Dec 20, 2007 9:34 am Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

chrisgapske wrote:
So I found out that If I use normal in out bytes it works but if I use 95th Percentile it will not work.


ok, i've found the cause of the problem. It seems that plugin goes mad when the same data appears several times (2 data-sources, 4 plot-types, 2plot-types per data-source). I'm working on this problem, but, it might take a while. I've posted a fresh version which works on windows machines, but problem you've reported isn't yet fixed.
]


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 124 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Next

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group