ASSP antispam statistics

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Author
Message
rs232
Posts: 14
Joined: Tue Dec 19, 2006 8:15 am

#31 Post by rs232 » Thu Feb 21, 2008 5:05 am

Elvar wrote:
rs232 wrote:Don't ask me why, but the solution was to edit asspstats.pl and change:


$passwd = $ARGV[0];
into
$passwd = "mypassword";

$ipaddress = $ARGV[1];
into
$ipaddress = "127.0.0.1";

So ignore the web page config where to set these paramenter.

HTH

The version of the script I have is already set like this. When I run it I still don't get any results. Even if I paste the URL that works straight from the browser into the script I don't get any results.
May be it's an Apache access permission problem from localhost to localhost? May be the firewall?
What happens if you run the asspstats.pl manually?
You should get an output like:

Code: Select all

[email protected]# ./asspstats.pl
smtpcon:362727 totmess:23517 bayspam:2107 locmail:5150

Elvar
Posts: 7
Joined: Tue Feb 19, 2008 3:06 pm

#32 Post by Elvar » Thu Feb 21, 2008 7:01 am

rs232 wrote:
Elvar wrote:
rs232 wrote:Don't ask me why, but the solution was to edit asspstats.pl and change:


$passwd = $ARGV[0];
into
$passwd = "mypassword";

$ipaddress = $ARGV[1];
into
$ipaddress = "127.0.0.1";

So ignore the web page config where to set these paramenter.

HTH

The version of the script I have is already set like this. When I run it I still don't get any results. Even if I paste the URL that works straight from the browser into the script I don't get any results.
May be it's an Apache access permission problem from localhost to localhost? May be the firewall?
What happens if you run the asspstats.pl manually?
You should get an output like:

Code: Select all

[email protected]# ./asspstats.pl
smtpcon:362727 totmess:23517 bayspam:2107 locmail:5150

I am running the script manually. I've verified it's definitely not firewall rules as I am explicitly allowing all traffic between both hosts. When I run manually I just get the following...

perl asspstats123.pl
smtpcon: totmess: bayspam: locmail: whitemail:#


That's all I get unfortunately.


Thanks!

Elvar
Posts: 7
Joined: Tue Feb 19, 2008 3:06 pm

Resolved

#33 Post by Elvar » Wed Feb 27, 2008 9:23 am

Elvar wrote:
rs232 wrote:
Elvar wrote:
The version of the script I have is already set like this. When I run it I still don't get any results. Even if I paste the URL that works straight from the browser into the script I don't get any results.
May be it's an Apache access permission problem from localhost to localhost? May be the firewall?
What happens if you run the asspstats.pl manually?
You should get an output like:

Code: Select all

cact[email protected]# ./asspstats.pl
smtpcon:362727 totmess:23517 bayspam:2107 locmail:5150

I am running the script manually. I've verified it's definitely not firewall rules as I am explicitly allowing all traffic between both hosts. When I run manually I just get the following...

perl asspstats123.pl
smtpcon: totmess: bayspam: locmail: whitemail:#


That's all I get unfortunately.


Thanks!

Unfortunately my problem was related to "AllowedAdminConnections" and it blocking admin access from my Cacti server... :\

Sorry to waste everyones time!

haimari1
Posts: 1
Joined: Sun Mar 09, 2008 8:57 am

this is the final configuration that works on assp 1.3.3.8

#34 Post by haimari1 » Sun Mar 09, 2008 9:03 am

as we can see in the script we are using GET function.
this line :
$starturl ='http://'.$username.':'.$passwd.'@'.$ipaddress.':55555/infostats';

will not work, and you will not be able to login.

so just modify it to:
$starturl = 'http://anyuser:[email protected]:55555/infostats';

now your good to go !

enjoy.

rs232
Posts: 14
Joined: Tue Dec 19, 2006 8:15 am

#35 Post by rs232 » Sun Jul 20, 2008 4:45 am

I've just upgraded ASSP to the latest version (1.3.3.10) and suddenly cacti stopped collecting ASSp data.
I believe there is a slightly different info/stat page in this version (if this can help)


Regards
rs232

RogMoe
Posts: 2
Joined: Wed Jul 30, 2008 2:27 am

ASSP v 1.3.3.10

#36 Post by RogMoe » Wed Jul 30, 2008 2:46 am

Hi,
I'm new to this forum trying to get ASSP 1.3.3.10 to work with Cacti 0.8.7b.
I have another (separate) setup with ASSP 1.3.1 / Cacti 0.8.6j that is working just fine.
Can someone maybe post a working set of templates and script since I believe that there are a few changes compared to previous versions of ASSP combined with Cacti's latest release.
I spent days on getting it fixed and no luck so far.
Any help would be great!

thx

Roger

RogMoe
Posts: 2
Joined: Wed Jul 30, 2008 2:27 am

Re: ASSP v 1.3.3.10

#37 Post by RogMoe » Mon Aug 11, 2008 3:31 pm

RogMoe wrote:Hi,
I'm new to this forum trying to get ASSP 1.3.3.10 to work with Cacti 0.8.7b.
I have another (separate) setup with ASSP 1.3.1 / Cacti 0.8.6j that is working just fine.
Can someone maybe post a working set of templates and script since I believe that there are a few changes compared to previous versions of ASSP combined with Cacti's latest release.
I spent days on getting it fixed and no luck so far.
Any help would be great!

thx

Roger
anybody?
I'm still stuck with this one!

lucasasdelli
Posts: 4
Joined: Fri Dec 22, 2006 6:37 am

#38 Post by lucasasdelli » Mon Aug 18, 2008 9:34 am

rs232 wrote:I've just upgraded ASSP to the latest version (1.3.3.10) and suddenly cacti stopped collecting ASSp data.
I believe there is a slightly different info/stat page in this version (if this can help)
ASSP is changing some infostats parameters; in the meanwhile, the beta releases have a RAW STATS page at http://server:55553, available without login (but allowing specified hosts to connect from). The new page is full of details and a LOT simpler to parse.

New releases are here: http://www.asspsmtp.org/forums/index.php?board=26.0

Just any volunteer to modify the asspstats.pl script? :-)

Here the new page:

ASSP Proxy Uptime | 1.860 days| 285.558 days Messages Processed | 1967 (1057.6 per day) | 180189 (631.0 per day) Non-Local Mail Blocked | 96.9% | 93.0% CPU Usage | 15.57% (0.35% avg) | 0.69% avg Concurrent SMTP Sessions | 0 (5 max) | 10 max SMTP Connections Received | 3414 | 685403 SMTP Connections Accepted | 3411 | 594118 SMTP Connections Rejected | 3 | 91285 Envelope Recipients Processed | 3364 | 528210 Envelope Recipients Accepted | 86 | 34011 Envelope Recipients Rejected | 3278 | 494199 Messages Processed | 1967 | 180189 Messages Passed | 67 | 18197 Messages Rejected | 1900 | 161992 Admin Connections Received | 9069 | 107480 Admin Connections Accepted | 9069 | 107480 Admin Connections Rejected | 0 | 0 Stat Connections Received | 289 | 302 Stat Connections Accepted | 151 | 164 Stat Connections Rejected | 138 | 138 Accepted Logged SMTP Connections | 3409 | 584935 Not Logged SMTP Connections | 2 | 9183 SMTP Connection Limits | 3 | 90378 Overall Limits | 0 | 0 By IP Limits | 3 | 464 By IP Frequency Limits | 0 | 89914 By Domain IP Limits | 0 | 0 SMTP Connections Timeout | 6 | 3574 Denied SMTP Connections | 0 | 907 Local Recipients Accepted | 85 | 33921 Validated Recipients | 83 | 31360 Unchecked Recipients | 0 | 20 Spam-Lover Recipients | 2 | 2541 Remote Recipients Accepted | 0 | 42 Whitelisted Recipients | 0 | 26 Not Whitelisted Recipients | 0 | 16 Noprocessed Recipients | 0 | 0 Email Reports | 1 | 48 Spam Reports | 1 | 29 Ham Reports | 0 | 19 Whitelist Additions | 0 | 0 Whitelist Deletions | 0 | 0 Redlist Additions | 0 | 0 Redlist Deletions | 0 | 0 Local Recipients Rejected | 3244 | 455544 Nonexistent Recipients | 16 | 2003 Delayed Recipients | 2887 | 417287 Delayed (Late) Recipients | 0 | 3 Delayed (Expired) Recipients | 0 | 0 Embargoed Recipients | 187 | 27296 Spam Bucketed Recipients | 154 | 8955 Remote Recipients Rejected | 34 | 38655 Relay Attempts Rejected | 34 | 38655 Bayesian Hams | 39 | 8815 Whitelisted | 9 | 1943 Local | 7 | 6083 Noprocessing | 10 | 1169 Spamlover Spams Passed | 2 | 187 Bayesian Spams | 0 | 0 Domains Blacklisted | 0 | 0 HELO Blacklisted | 0 | 283 HELO Invalid | 0 | 176 HELO Forged | 0 | 1513 Missing MX | 0 | 29 Missing PTR | 0 | 5 Invalid PTR | 0 | 17 Spam Collected Messages | 123 | 3919 Penalty Trap Messages | 0 | 7729 Bad Attachments | 0 | 0 Viruses Detected | 20 | 39 Sender Regex | 0 | 0 Bomb Regex | 0 | 0 Penalty Box | 0 | 6685 Message Scoring | 19 | 2255 Invalid Local Sender | 0 | 0 Invalid Internal Mail | 0 | 0 Scripts | 0 | 0 SPF Failures | 0 | 49 RBL Failures | 19 | 1082 URIBL Failures | 0 | 380 Max Errors Exceeded | 5 | 94 Delayed | 1712 | 46826 Empty Recipient | 2 | 64 Not SRS Signed Bounces | 0 | 0

Cheers
Luca

pretaz
Posts: 1
Joined: Mon Sep 08, 2008 1:16 pm

#39 Post by pretaz » Mon Sep 08, 2008 1:36 pm

I had a problem problem upgrading ASSP from 1.3.3.8 to 1.3.3.10.
To solve it I had to modify all lines starting as following in asspstats.pl:

if ($line2 =

I had to remove 2 and " between / and >.
Original line:

if ($line2 =~ /2">(\d+)<\/td/i) {

Modified line:

if ($line2 =~ />(\d+)<\/td/i) {

Now the script works with ASSP 1.3.3.10 and also with 1.3.3.8.

User avatar
pistole
Posts: 7
Joined: Mon Jan 21, 2008 3:55 pm

1.4.3.0.2

#40 Post by pistole » Sun Nov 23, 2008 5:43 am

Hi there,

for who's interested, I modified the script to the output of ASSP 1.4.3.0.2 ; beware that I'm not a Perl programmer; I just copied some lines to select the correct line and trimmed some spaces. But it works :)
Attachments
asspstats.pl
(3.34 KiB) Downloaded 498 times

Post Reply