Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Wed Nov 22, 2017 4:24 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Cacti not graphing certain devices since upgrade
PostPosted: Tue Jun 13, 2017 4:46 am 
Offline

Joined: Tue Jun 13, 2017 4:38 am
Posts: 4
I cannot get certain devices to be graphed since recent cacti upgrade to Version 1.1.2 on RHEL 6 host.

Only point I can see in the log is:

Code:
2017-06-13 09:25:00 - POLLER: Poller[1] Maximum runtime of 298 seconds exceeded. Exiting.
2017-06-13 09:25:00 - SYSTEM STATS: Time:299.1443 Method:spine Processes:10 Threads:8 Hosts:59 HostsPerProcess:6 DataSources:16070 RRDsProcessed:625


Spine poller is in use at version: 0.8.8a-1.

All devices were graphing correctly before the upgrade, now about 50% of them have greyed out graphs since upgrade day.

Any help would be greatly appreciated.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti not graphing certain devices since upgrade
PostPosted: Tue Jun 13, 2017 8:49 am 
Offline
Developer

Joined: Thu Apr 07, 2005 3:29 pm
Posts: 2651
Location: B/CS Texas
If you upgraded Cacti, you also need to upgrade spine to the 1.X branch also.

_________________
CactiEZ CD


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti not graphing certain devices since upgrade
PostPosted: Tue Jun 13, 2017 10:06 am 
Offline

Joined: Tue Jun 13, 2017 4:38 am
Posts: 4
Thanks a lot for the prompt reply.

I'm unable to compile version cacti-spine-1.1.10 on my RHEL 6 OS, 2.6.32-696.1.1.el6.x86_64.

Compilation tested with another package successfully, build tools installed, etc.

Code:
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... gawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking whether make supports nested variables... yes
checking for gawk... (cached) gawk
checking for gcc... gcc
checking whether the C compiler works... no
configure: error: in `/cacti-spine-1.1.10':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details



Please help again :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti not graphing certain devices since upgrade
PostPosted: Tue Jun 13, 2017 11:39 am 
Offline

Joined: Tue Jun 13, 2017 4:38 am
Posts: 4
That problem is solved, I missed the openssl libs.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti not graphing certain devices since upgrade
PostPosted: Wed Jun 14, 2017 4:13 am 
Offline

Joined: Tue Jun 13, 2017 4:38 am
Posts: 4
Great success! Everything is being graphed again.

Thanks so much for the help!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Cacti not graphing certain devices since upgrade
PostPosted: Thu Jun 15, 2017 9:22 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 17, 2006 12:12 am
Posts: 14
jomach wrote:
That problem is solved, I missed the openssl libs.


what does mean openssl libs solution ? about the problem
...
...
..
checking whether the C compiler works... no
configure: error: in `/opt/cacti-spine-1.1.10':
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details, because i also experienced the same problem.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group