Hi everyone, I have a problem with my cacti.

Post general support questions here that do not specifically fall into the Linux or Windows categories.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
phanduy051192
Posts: 2
Joined: Mon Dec 10, 2018 4:20 am

Hi everyone, I have a problem with my cacti.

#1 Post by phanduy051192 » Mon Dec 10, 2018 4:33 am

My error is error graph.

That is: /bin/rrdtool: symbol lookup error:
/lib64/lipango-1.0.so.0: undefined symbol:
g_log_structured_standard

Please help me to solve it. Thanks very much

netniV
Cacti Guru User
Posts: 2910
Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am

Re: Hi everyone, I have a problem with my cacti.

#2 Post by netniV » Mon Dec 10, 2018 7:00 am

Try updating the pango libraries. They may not be the correct version for the RRD Tool that you are running.

phanduy051192
Posts: 2
Joined: Mon Dec 10, 2018 4:20 am

Re: Hi everyone, I have a problem with my cacti.

#3 Post by phanduy051192 » Mon Dec 10, 2018 8:53 pm

netniV wrote:Try updating the pango libraries. They may not be the correct version for the RRD Tool that you are running.
Thanks for your reply, I tried to update pango lib, but It occurs a different error that is: Error Opening 'usr/share/cacti/rra/local_linux_machine_mem_buffer_4_rrd': no such file or directory. I don't know why. :cry: :cry:

netniV
Cacti Guru User
Posts: 2910
Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am

Re: Hi everyone, I have a problem with my cacti.

#4 Post by netniV » Wed Dec 12, 2018 3:41 am

Path looks relative rather than absolute so not quite right. Also, check your permissions on the directories for your poller and website users. Both should have access to the RRA's

Post Reply