Total Bandwidth

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
jayarathna
Posts: 32
Joined: Mon Oct 29, 2018 1:55 am

Total Bandwidth

#1 Post by jayarathna » Wed Jan 09, 2019 6:06 am

Dear All,

I just want to monitor total bw, i have added following line on Templates,
Total In: |sum:auto:current:2:auto| as below print screen, but Total in and our bw is same, why is that?

Thanks,
Attachments
1.JPG
1.JPG (73.86 KiB) Viewed 384 times
2.JPG
2.JPG (33.09 KiB) Viewed 384 times
3.JPG
3.JPG (55.74 KiB) Viewed 384 times

netniV
Cacti Guru User
Posts: 2976
Joined: Sun Aug 27, 2017 12:05 am

Re: Total Bandwidth

#2 Post by netniV » Wed Jan 09, 2019 4:52 pm

First, remove the Hard Return off the Traffic In Maximum.

Secondly, click on each data source of the graph template and make sure they are connected to the right fields.

Finally, make sure you've synchronised your graph template back to your graphs (not sure if you have to do that with graphs but I know you do devices).

User avatar
Osiris
Cacti Pro User
Posts: 863
Joined: Mon Jan 05, 2015 10:10 am

Re: Total Bandwidth

#3 Post by Osiris » Thu Jan 10, 2019 6:03 pm

Likely this has to do with the Data Source selected (and hidden under the covers). As a workaround, temporarily (between saves), change the type to AREA or something like that. The Data Source (inbound vs. outbound) will be visible. Change to the correct Data Source, and then go back to COMMENT, and then Save. The problem will be corrected. This is actually a "visual" bug in Cacti that should be logged on GitHub. For those summation comments, the Data Source selected should be visible and not hidden.
Before history, there was a paradise, now dust.

Post Reply