Cacti (home)ForumsDocumentation
Cacti: offical forums and support
It is currently Fri Apr 19, 2019 5:44 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 
Author Message
 Post subject: NetApp Graphs
PostPosted: Wed Aug 03, 2005 3:39 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Oct 20, 2004 7:41 pm
Posts: 59
I've completed a series of graphs for Network Applicance Filers (and Nearstores). I'm sure that some of you will say none to soon, but hey, that's what you get with free SW... Everyone is welcome to take these for a spin, and let me know what else they would like to see.

One of the many things that are currently lacking are graphs for volume usage, inode usage, basically anything that is volume specific. That's going to require some custom XML or custom script, and I don't have the time right now.

It does have a couple graphs that I'm particularily proud of, like the graph of Consistency Points by type.

Since I'm sure someone will ask if I don't say this, NetApp only supports SNMP V1. This means there is no support for COUNTER64. This means that you won't be able to graph any GigE interfaces correctly, or graph space used/free for large volumes. Sorry about that, but complain to NetApp ;-) There is another way to get at the data, NetApp has support for High and Low values in their custom MIB, but I'm not clever enough to write the PHP script to handle that just yet.

Post any questions or suggestions here and I'll be happy to respond.

Duckhead.


Attachments:
File comment: NetApp host template plus dependencies.
cacti_host_template_network_appliance_filer.zip [13.43 KiB]
Downloaded 3147 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Error: XML parse error.
PostPosted: Thu Aug 04, 2005 3:32 am 
Offline

Joined: Thu Aug 04, 2005 3:30 am
Posts: 3
Hi, when i want to import the xml file , i get :
Error: XML parse error.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 04, 2005 3:45 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Oct 20, 2004 7:41 pm
Posts: 59
Well, when I tried to import the XML on my home server, it failed there also. The problem is that I can't find anything wrong with the XML file. Perhaps someone smarter than myself can find the problem. I'd be really curious of someone running PHP 4.3.x can give it a try.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 04, 2005 6:58 pm 
Offline

Joined: Thu May 12, 2005 1:08 pm
Posts: 9
Location: Los Angeles, CA
Yep. I just got the same thing on my Cacti 0.8.6f install too.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Aug 04, 2005 10:30 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 04, 2005 3:30 am
Posts: 3
Hi, it's ok for me, an xml editor told me there was an error at row 1830:
<data_source_path><path_rra>/nfs02_netapp_filer_f880_snmp_oid_56.rrd</data_source_path>
i think cacti dont like "<data_source_path><path_rra>/" :)
so you can put the full path to the .rrd file and doing the same at row 1893 and 2018.

And to finish modifiy row 2589:
<xml_path>&amp;lt;path_cacti&amp;gt;/resource/snmp_queries/interface.xml</xml_path>

with the correct path :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 05, 2005 6:42 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 13, 2003 3:46 pm
Posts: 9
Location: Los Angeles, CA
Actually all you need to do is delete the <data_source_path> lines. I left the xml_path line alone since it should point to the default interface.xml file.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 08, 2005 12:05 pm 
Offline
Cacti User

Joined: Wed Oct 20, 2004 7:41 pm
Posts: 59
OK, here are the corrections recommended above. These are specific RRA files for my system, so I'm not sure how they got into my export. I've just edited the file and made the corrections suggested.

This one imported fine into my home system (unfortunately, I don't have a NetApp at my house, so I can't test it...)

I'll look a little more closely at my seettings to see what's wrong with the export.

Thanks for the bug fixes.

duckhead


Attachments:
cacti_host_template_network_appliance_filer.zip [13.43 KiB]
Downloaded 3099 times
Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 17, 2005 3:43 pm 
Offline

Joined: Tue Apr 27, 2004 4:39 am
Posts: 24
See http://forums.cacti.net/about4785.html&highlight= for Netapp volume stats ...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 29, 2005 3:03 pm 
Offline

Joined: Thu May 12, 2005 1:08 pm
Posts: 9
Location: Los Angeles, CA
Hmm.. I'm getting the infamous "Error: XML: Hash version does not exist." when I try to import this now.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 9 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group