CMTS stats

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
skoal
Posts: 10
Joined: Sat Mar 04, 2006 9:48 am

CMTS stats

#1 Post by skoal » Tue Mar 07, 2006 3:49 am

Hi
Here are 2 cmts templates . for Arris C3,and Motorola BSR 1000.
8)

skoal
Posts: 10
Joined: Sat Mar 04, 2006 9:48 am

#2 Post by skoal » Tue Mar 07, 2006 3:50 am

Arris C3
Attachments
arris_c3_cmts.rar
(24.27 KiB) Downloaded 1671 times
c3_modems.png
c3_modems.png (4.5 KiB) Viewed 35215 times
c3_snr.png
c3_snr.png (5.03 KiB) Viewed 35215 times

skoal
Posts: 10
Joined: Sat Mar 04, 2006 9:48 am

#3 Post by skoal » Tue Mar 07, 2006 3:51 am

BSR1000
Attachments
bsr1000.rar
(24.66 KiB) Downloaded 2215 times
bsr_modems.png
bsr_modems.png (4.1 KiB) Viewed 35214 times
bsr_snr.png
bsr_snr.png (6.27 KiB) Viewed 35214 times

oscar.sanabria
Posts: 46
Joined: Tue Apr 04, 2006 3:45 pm
Location: Colombia
Contact:

Dont worked SNR

#4 Post by oscar.sanabria » Tue Apr 18, 2006 1:12 pm

I had used that scripts but this dont created graphs for SNR; neither created CM online for Down port, in few words, this script only cretaed graphs for CM online per Upstream Ports.
I need Create graphs for CM online in DOWN ports and SNR in every Upstream Ports, anybody can help me ?

I have two CMTS, BSR1000 and BSR64000, in BSR64000 work good only CM Online per Upstream i dont have data for the graphs created for CM online per down port, neither have any graph created for SNR, in change for BSR1000 was created graphs for CM online in Upstream and Down port but NOT HAVE ANY DATA IN THOSE, neither have graph created for SNR in Upstream Port.

Help me please.

zeroy
Posts: 25
Joined: Wed Jan 25, 2006 8:27 am

#5 Post by zeroy » Thu Jun 08, 2006 10:53 am

skoal wrote:Arris C3
Skoal, I am tryingto get the modem count/sr working on my C3 but what should I put in the field:

- Input Type
- Input Value
- Output type ID?

Thanks,
¬¬ZeRoY¬¬

oscar.sanabria
Posts: 46
Joined: Tue Apr 04, 2006 3:45 pm
Location: Colombia
Contact:

Issue fixed.

#6 Post by oscar.sanabria » Thu Jun 08, 2006 12:56 pm

My issue in BSR1000 CM Online was originated for firmware version into CMTS, when i upgrade that, my graphs run to work.

Thanks.

rallen
Posts: 17
Joined: Thu Jul 20, 2006 3:19 pm

#7 Post by rallen » Fri Jul 28, 2006 10:32 am

I hate to dig up old threads, but is anyone using the template for the BSR 1000? I loaded it on my installation of Cacti and while I was able to get the upstream graphs working properly the modem count graphs are all showing nan.

oscar.sanabria
Posts: 46
Joined: Tue Apr 04, 2006 3:45 pm
Location: Colombia
Contact:

CMTS

#8 Post by oscar.sanabria » Fri Jul 28, 2006 10:34 am

rallen wrote:I hate to dig up old threads, but is anyone using the template for the BSR 1000? I loaded it on my installation of Cacti and while I was able to get the upstream graphs working properly the modem count graphs are all showing nan.
What is your CMTS and what is its firmware version ?

rallen
Posts: 17
Joined: Thu Jul 20, 2006 3:19 pm

#9 Post by rallen » Fri Jul 28, 2006 10:38 am

BSR 1000R(tm) version 2.0.1.04P01.PRRU

oscar.sanabria
Posts: 46
Joined: Tue Apr 04, 2006 3:45 pm
Location: Colombia
Contact:

Version

#10 Post by oscar.sanabria » Fri Jul 28, 2006 10:44 am

rallen wrote:BSR 1000R(tm) version 2.0.1.04P01.PRRU
i have had the same problem before when i had your version, after i upgraded to version 2.0.1.08P02.PRRU and this templates now working very good.

Anyway verify that running smpwalk with OID for this templates report good results.

macdaddy
Posts: 39
Joined: Fri Jan 13, 2006 4:00 pm

#11 Post by macdaddy » Mon Jul 16, 2007 3:39 pm

Does anyone have this working? I'm stuck at the same point as zeroy with the Index Type, Index Value & Output Type ID. I'm not even sure what they're referring to here.

Thanks
J

roygrubb
Posts: 8
Joined: Wed Sep 19, 2007 9:03 am

minor improvements

#12 Post by roygrubb » Thu Nov 29, 2007 5:14 pm

If anyone's interested, I've added active/unregistered modems into my graphs and changed online to registered as it would say if you were consoled into the BSR. I have this working on a BSR 64000 by the way.

email me at [email protected]
Attachments
slot1up5.jpg
slot1up5.jpg (37.9 KiB) Viewed 28778 times

roygrubb
Posts: 8
Joined: Wed Sep 19, 2007 9:03 am

SNRs

#13 Post by roygrubb » Thu Nov 29, 2007 5:17 pm

Also, I seen there were a few that were having issues with SNRs. once again I'm willing to help
Attachments
snr.jpg
snr.jpg (67.35 KiB) Viewed 28776 times

apmav
Posts: 4
Joined: Fri Sep 26, 2008 5:08 am

#14 Post by apmav » Fri Sep 26, 2008 5:11 am

Anyone has a template for the C4 CMTS? I have the 2 index problem and cannot graph the modem count

Many thanks

Andreas

m4ster
Posts: 11
Joined: Wed Jan 04, 2006 2:04 pm

Testing in BSR 64000

#15 Post by m4ster » Wed Jan 13, 2010 11:39 am

Hi, i try to use this template for modem count per upstream, but appear this error, can somebody help?

RRDTool Command:

/usr/bin/rrdtool graph - \
--imgformat=PNG \
--start=-86400 \
--end=-300 \
--title="CMTS TGU - |query_ifName| Modems" \
--base=1000 \
--height=120 \
--width=500 \
--alt-autoscale-max \
--lower-limit=0 \
--y-grid=db \
--units-exponent=1 \
--vertical-label="Modems per upstream" \
--slope-mode \
--font TITLE:12: \
--font AXIS:8: \
--font LEGEND:10: \
--font UNIT:8: \
DEF:a="/var/lib/cacti/rra/10_1_8_48_offline_62.rrd":Online:AVERAGE \
DEF:b="/var/lib/cacti/rra/10_1_8_48_offline_62.rrd":Offline:AVERAGE \
LINE2:a#00FF00FF:"Online" \
GPRINT:a:LAST:" Current\:%8.0lf" \
GPRINT:a:MIN:"Min\:%8.0lf" \
GPRINT:a:MAX:"Max\:%8.0lf" \
GPRINT:a:AVERAGE:"Averange\:%8.0lf\n" \
LINE2:b#FF0000FF:"Offline" \
GPRINT:b:LAST:"Current\:%8.0lf" \
GPRINT:b:MIN:"Min\:%8.0lf" \
GPRINT:b:MAX:"Max\:%8.0lf" \
GPRINT:b:AVERAGE:"Averange\:%8.0lf\n"
RRDTool Says:

ERROR: invalid y-grid format

Post Reply