Bluecoat proxy server template

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Author
Message
User avatar
Morgan
Cacti User
Posts: 187
Joined: Wed Feb 25, 2004 3:38 am
Contact:

Bluecoat proxy server template

#1 Post by Morgan » Wed Mar 09, 2005 10:34 am

A first draft of a Bluecoat Proxy server.

Feel free to modify, improve and post updated versions if you want to. This is tested and working on SG6000 and SG 8000 models.
Attachments
cacti_host_template_bluecoat_proxy.xml
(159.61 KiB) Downloaded 4139 times

starkie
Posts: 30
Joined: Mon Nov 22, 2004 2:35 pm

#2 Post by starkie » Wed Mar 09, 2005 2:11 pm

Hi what graphs does it produce??

Thanks

User avatar
Morgan
Cacti User
Posts: 187
Joined: Wed Feb 25, 2004 3:38 am
Contact:

#3 Post by Morgan » Thu Mar 10, 2005 3:54 pm

Graph Template: Bluecoat Proxy - Client HTTP Errors Graph Template
Graph Template: Bluecoat Proxy - Client HTTP Requests & Hits Graph Template
Graph Template: Bluecoat Proxy - CPU Graph Template
Graph Template: Bluecoat Proxy - Objects Cache Graph Template
Graph Template: Bluecoat Proxy - Server HTTP Errors Graph Template
Graph Template: Bluecoat Proxy - Server HTTP Requests Graph Template

User avatar
Pumpi
Cacti User
Posts: 256
Joined: Wed Jan 14, 2004 3:23 am
Location: Germany

#4 Post by Pumpi » Mon Mar 21, 2005 8:15 am

Can't access the XML file.
XML Parsing Error: not well-formed
Location: http://forums.cacti.net//files/cacti_ho ... _proxy.xml
Line Number 234, Column 48: <name>Bluecoat Proxy - Client HTTP Requests & Hits GraphTemplate</name>
-----------------------------------------------^
Morgan can you upload it again ?

jagr
Posts: 1
Joined: Wed Apr 20, 2005 6:04 am

#5 Post by jagr » Wed Apr 20, 2005 6:39 am

Could somebody resend the XML file.
I need it too.

mongoose
Posts: 8
Joined: Wed Apr 20, 2005 10:29 am

#6 Post by mongoose » Thu Apr 21, 2005 5:49 pm

okay, i have edited the file a little bit and seems to work with my BlueCoat ... attached is the updated XML file
Attachments
cacti_host_template_bluecoat_proxy1.xml
(166.13 KiB) Downloaded 4182 times

User avatar
Morgan
Cacti User
Posts: 187
Joined: Wed Feb 25, 2004 3:38 am
Contact:

#7 Post by Morgan » Tue May 10, 2005 10:44 am

could you specify what you edited?

thanks

Morgan

User avatar
Morgan
Cacti User
Posts: 187
Joined: Wed Feb 25, 2004 3:38 am
Contact:

#8 Post by Morgan » Wed Jun 22, 2005 4:21 am

for the braves the oid's are listed there:
http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t ... t=bluecoat

tcyee
Posts: 4
Joined: Thu Mar 02, 2006 8:59 pm

what does the lower case "m" mean

#9 Post by tcyee » Wed Sep 19, 2007 11:11 am

Thanks for the great template, can someone shed some light on what the lower case "m" signifies on the client errors graph? My initial guess was millions, but can the client http errors be that high?
Attachments
graph_image.php.png
graph_image.php.png (26.22 KiB) Viewed 32612 times

ben_c
Cacti User
Posts: 203
Joined: Mon May 14, 2007 8:12 pm
Location: Melbourne, Australia.

#10 Post by ben_c » Tue Oct 21, 2008 10:41 pm

Late reply but it's milli :) (ie in this case sub second.)

I'm having issues getting interface graphs working for Bluecoats, everything else seems ok.

ben_c
Cacti User
Posts: 203
Joined: Mon May 14, 2007 8:12 pm
Location: Melbourne, Australia.

#11 Post by ben_c » Wed Oct 22, 2008 11:02 pm

Is there any easy way to break this template up to just get the Bluecoat portions and remove the interface part of the template? It keeps breaking my SNMP - Interface data query every time I import it!

gru
Posts: 11
Joined: Fri Jun 02, 2006 2:46 am

#12 Post by gru » Thu Feb 12, 2009 4:31 am

I've updated the template (now the interface traffic is correct again) and also the perl scripts (for fan, temp and hit-ratio).

You'll find it here: http://forums.cacti.net/viewtopic.php?p=155227

Greetings,
Jo

rg_rojas
Posts: 7
Joined: Thu Sep 11, 2008 10:32 am

#13 Post by rg_rojas » Thu Feb 26, 2009 10:05 pm

Template is now working fine with me and just wondering if you guys can also add a template for the disk?

rg_rojas
Posts: 7
Joined: Thu Sep 11, 2008 10:32 am

#14 Post by rg_rojas » Thu Feb 26, 2009 10:12 pm

And btw gru correction on my last post, I'm having a problem importing the last update of your template which includes the fixes on the interfaces. The one that's working is the previous version before that. The error message was "Error: XML parse error.". Hope you could help me with this. Please also if you guys could spare some time to add in disk usage on the template, I will really appreciate that. Thank you

gru
Posts: 11
Joined: Fri Jun 02, 2006 2:46 am

#15 Post by gru » Fri Feb 27, 2009 1:56 am

Hello rg_rojas,
Sorry, I've tested the xml again and I can't find any error. A reimport also works fine here. Perhaps the cacti version is different - i've exported it under 0.8.6j.

For the disk part I've to look at the snmp-table. Perhaps i'll find something useful.

Greetings, Jo

Post Reply