Ping Latency

Templates, scripts for templates, scripts and requests for templates.

Moderators: Moderators, Developers

Post Reply
Author
Message
brokenpipe
Posts: 3
Joined: Tue Mar 22, 2005 6:54 am

Ping Latency

#1 Post by brokenpipe » Tue Mar 22, 2005 6:57 am

Hi all.

How i can obtain graphs like these:

http://onion.raxnet.net/cacti/graph_vie ... &tree_id=8

Someone haves the graph template and scripts ?

Thanks in advance.

Thomas
Cacti User
Posts: 112
Joined: Thu Dec 09, 2004 1:51 pm
Location: Austria

#2 Post by Thomas » Tue Mar 22, 2005 7:49 am

I think this could be a good start (haven't tried it myself): http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=3517
Thomas Rupp

brokenpipe
Posts: 3
Joined: Tue Mar 22, 2005 6:54 am

#3 Post by brokenpipe » Tue Mar 22, 2005 2:20 pm

Thank U very much :P

Thomas
Cacti User
Posts: 112
Joined: Thu Dec 09, 2004 1:51 pm
Location: Austria

#4 Post by Thomas » Tue Mar 29, 2005 8:23 am

Sorry, didn't read your posting carefully enough!
But I think it would be a good starting point. Import the XM files, change to paths to Windows style, change the Perl-Skript to parse the PING Reply returned by Windows (biggest effort I think).
HTH
Thomas Rupp

brokenpipe
Posts: 3
Joined: Tue Mar 22, 2005 6:54 am

The original link was right

#5 Post by brokenpipe » Fri Apr 08, 2005 10:11 am

what ?

The original link was right for me. And I don't use windows for cacti.

Thanks again.

axioma
Posts: 5
Joined: Thu Jun 09, 2005 3:24 am

ping latency and packet loss

#6 Post by axioma » Thu Jun 09, 2005 8:20 pm

based on http://forums.cacti.net/viewtopic.php?t=3517 i used http://www.guegue.com/~javier/cacti/ping_latency.pl.txt to graph the attached file.
i modified the file because -c (count) was too high, and packet loss was not being calculated right on my systems (FC and RHEL).
BTW, i've noticed you can ping any host (with no SNMP) if you leave the SNMP community string blank (at least in cacti 0.8.6d)
Attachments
ping_packet_loss.png
ping latency and packet loss
ping_packet_loss.png (34.01 KiB) Viewed 67109 times

User avatar
Pumpi
Cacti User
Posts: 256
Joined: Wed Jan 14, 2004 3:23 am
Location: Germany

#7 Post by Pumpi » Mon Jun 13, 2005 2:31 am

Hi axioma,

can you share your graph XML file ?

What have you modified in detail, because I'm also using FC3 ?

Thanks.

Pumpi

axioma
Posts: 5
Joined: Thu Jun 09, 2005 3:24 am

exporting a graph template

#8 Post by axioma » Mon Jun 13, 2005 11:07 am

brilliant, i didn't know this was possible. i'm not new to rrdtool, bu i am new to cacti.
Attachments
cacti_graph_template_unix_ping_latency_detailed.xml
(20.09 KiB) Downloaded 7591 times

drose12
Posts: 31
Joined: Thu Mar 10, 2005 11:02 am

Ping Latency

#9 Post by drose12 » Mon Jun 13, 2005 3:47 pm

Can we get your ping_latency.pl script too?

axioma
Posts: 5
Joined: Thu Jun 09, 2005 3:24 am

Re: Ping Latency

#10 Post by axioma » Mon Jun 13, 2005 4:03 pm

drose12 wrote:Can we get your ping_latency.pl script too?
there's a url, in the message i sent. anyway, it's here:
http://www.guegue.com/~javier/cacti/

User avatar
Pumpi
Cacti User
Posts: 256
Joined: Wed Jan 14, 2004 3:23 am
Location: Germany

#11 Post by Pumpi » Tue Jun 14, 2005 4:46 am

Hi axioma,

is working now for me.

Thanks for sharing !

:D

jbarbieri
Cacti User
Posts: 101
Joined: Tue May 24, 2005 8:46 am
Location: Rochester, New Hampshire
Contact:

#12 Post by jbarbieri » Tue Feb 24, 2009 2:22 pm

Hey there, good ping script.

The only question i have, and this is for anyone, is there anyway to have the hostname auto fill-in with the IP of the device your creating this graph for?

I want to add this to a lot of routers, but figured if the IP could autopopulate it would be easier.

Thanks again!

jbarbieri
Cacti User
Posts: 101
Joined: Tue May 24, 2005 8:46 am
Location: Rochester, New Hampshire
Contact:

#13 Post by jbarbieri » Wed Feb 25, 2009 10:17 am

I am now starting to see this:

Code: Select all

02/25/2009 02:53:04 PM - SPINE: Poller[0] Host[27] DEBUG: The POPEN returned the following File Descriptor 21
02/25/2009 02:53:19 PM - SPINE: Poller[0] Host[27] ERROR: The POPEN timed out


Only for that one host. I am able to ping it fine though.


Edit: EBKAC, forgot to put the hostname in :)

sandeep9899
Posts: 27
Joined: Wed Aug 25, 2010 10:43 pm
Location: india

#14 Post by sandeep9899 » Wed Sep 22, 2010 9:00 am

Pumpi wrote:Hi axioma,

is working now for me.

Thanks for sharing !

:D

hi
i need your help for add script for ping
please reply .

thanks sandeep

ipopovicbg
Posts: 5
Joined: Mon May 28, 2012 8:50 am

Re: Ping Latency

#15 Post by ipopovicbg » Wed Jun 13, 2012 1:23 am

Help guys :(

i try this tempalte, but Nothing draws, this is what i get from log:


06/13/2012 08:10:27 AM - POLLER: Poller[0] WARNING: Scheduled Task is out of sync with the Poller Interval! The Poller Interval is '300' seconds, with a maximum of a '300' second Scheduled Task, but 490 seconds have passed since the last poll!
06/13/2012 08:10:28 AM - PHPSVR: Poller[0] WARNING: PHP Script File to be included, does not exist
06/13/2012 08:10:28 AM - PHPSVR: Poller[0] WARNING: Function does not exist INC: 'ss_tping.php' FUNC: 'ss_tping' PARMS: 'google.com'
06/13/2012 08:10:28 AM - CMDPHP: Poller[0] Host[9] DS[18] WARNING: Result from SERVER not valid. Partial Result: U
06/13/2012 08:10:28 AM - SYSTEM STATS: Time:0.8901 Method:cmd.php Processes:1 Threads:N/A Hosts:3 HostsPerProcess:3 DataSources:1 RRDsProcessed:1

and this is picture.
PLS help guys, tnx!
Attachments
cacti.png
cacti.png (87.08 KiB) Viewed 29141 times

Post Reply